Ørliten photoshoot :D

Lykken er gjerne et fast 50 mm objektiv, i følge flere hobbyyfotografer jeg kjenner. Men jeg finner liksom ikke helt tonen med mitt… :) Jeg kjøpte meg også et slik sammen med nykameraet her for en stund siden. Og det har blitt liggende mest i skuffen i Taj Mahal-skjenken i stua. Hvorfor det da tro?

- Det har veldig liten dybdeskarphet og krever derfor skillz og at man bruker litt litt på hvert bilde. Det er ikke bare å sette fokuspunktene på automatisk, peke og trykke. Da blir plutselig skuldera skarp, mens fjeset er helt blurry.

- det gir meg ikke muligheten til å zoome, og dermed justere bildeutsnittet. Jeg må i så fall krabbe/hoppe frem og (oftest) tilbake i forhold til motivet. Tungvindt!

- det er jo så veldig innzoomet allerede, på et vis :D Veldig vanskelig å ta bilder der jeg selv er med, for eksempel. På strak arm så er det så vidt jeg får med hele fjeset, stort sett blir det bare nesa eller haka :D

- mer sutring over samme tema; jeg må så langt UNNA det jeg skal ta bilde av! Veldig upraktisk hvis det er en liten gutt eller en hund (helt hypotetiske eksempler her), som man kanskje vil justere litt underveis og så videre.

- det andre objektivet ble lansert sammen med kameraet i fjor sommer, og de to har en slags spesiell følgefokusteknoligi som er gull verdt når man filmer. Med dette objektivet derimot, er det during og fokusering i ett når jeg filmer.

Okei, nok surmuling, i dag tok jeg altså med 50 millimetern ut på runde, og av 370 bilder så ble det noen få skarpe og relativt brukbare. For et overskuddsprosjekt! Det er SÅ lenge siden jeg tok bilder bare for å ta bilder, og så satt og kikka på dem på dataen etterpå; jeg har til og med redigert dem litt! :D Kryss i taket!

 

045

-

047

Prettyface :D

049

My preciouuuuus!

054

<3

058

<3 <3 <3

109

Dette var visst veheldig interessant å se på da – sånn satt sønnen lenge og beundra de store tennene :D

137

WOW liksom! :D

155

:)

157

-

192

Ja, jeg fortsatte mens vi spiste lunsj :D Men han er jo aldri rolig, så det er vanskelig nok å treffe med utsnittet – og nesten umulig å få skarpe bilder :D

211

Nå har jo “kunstbilder” sin klare sjarm de også da, det skal ikke glemmes :D